Kupujete stan u Zadru? Evo što trebate znati…

Kupujete stan u Zadru? Evo što trebate znati…

Ako kupujete stan u Zadru, ovo bi Vas moglo zanimati...

Zadar je jedan od tri grada u kojem je u posljednje vrijeme stanogradnja krenula uzlaznom putanjom te ide prema svom vrhuncu, pa se tako može staviti rame uz rame sa Zagrebom i Splitom što se tiče novogradnje stanova. Kako se u Zadru pojavio deficit stanova pogotovo onih srednje veličine koje kupci prvenstveno traže radi rješavanje stambenih pitanja, tako su građevinske tvrtke i investitori pronašli pravi grad za ulaganje. Naime, pokazalo se da je nedovoljno stanova u Zadru koji su površine od 50 m2 do 60 m2, te se započelo sa novom fazom gradnje stanova takve površine. Najviše se novih stanova gradi na Plovaniji, Bilom brigu, Belafuži, Višnjiku, Vitrenjaku, Boriku, Petrićima te na ostalim lokacijama.

Ukoliko ste u aktivnoj potrazi za kupnju stana u Zadru u novogradnji izbor je zaista velik i sigurno ćete pronaći pravi stan za Vaše potrebe. Tako se u ponudi pored stanova u novogradnji, u Zadru mogu pronaći od luksuzno opremljenih stanova do manjih garsonjera, stanova za stanovanje i stanova za najam i iznajmljivanje u turizmu.

Što se tiče cijena stanova u Zadru, cijene su zaista raznolike. Ako tražite što jeftiniji stan u Zadru, možete ga pronaći već po cijeni od 38.000,00 EUR-a, velika je ponuda stanova za prodaju u Zadru do 50.000,00 EUR-a, ali ako pričamo o nekoj srednjoj cijeni za koju bismo mogli reći da se ustalila onda je to neka prosječna cijena od minimalnih 150.000,00 eura za stan srednje veličine. Treba imati na umu da ukoliko tražite stan u Zadru do 50.000,00 EUR-a, da su to uglavnom stanovi površine od nekih 30 m2.

Cijene stanova u Zadru su u posljednjih nekoliko godina u stalnom porastu te je za sada došlo do povećanja cijena od nekih 2,4 % u odnosu na ranije dok se sličan porast bilježi i kod cijena kuća.

Pri kupnji stana u Zadru veliku ulogu u cijeni imaju kvart u kojem se stan nalazi, orijentacija stana, stanje stana, broj soba koje stan ima, radi li se o novogradnji ili o stanu koji je već bio korišten. Okvirno su cijene stanova po zadarskim kvartovima od 2.900,00 EUR/m2 pa i naviše ovisno o tome radi li se o luksuzno opremljenom stanu preko nekih 1.550,00 EUR/m2 odnosno 1.300,00 EUR/m2.

U ponudi se mogu naći stanovi na Višnjiku od 1.800,00 EUR/m2 i od 2.400,00 EUR/m2, na Jazinama od 2.700,00 EUR/m2, na Bilom Brigu od 1.800,00 EUR/m2, na Relji po cijeni od 1.900,00 EUR/m2, na Poluotoku od 2.600,00 EUR/m2 na Bokanjcu od 1.800,00 EUR/m2 na Branimirovoj obali od 2.300,00 EUR/m2.

Nadam se da smo Vam pomogli da se barem okvirno orijentirate o cijeni stanova u Zadru ukoliko ste se odlučili za kupnju ili pak prodaju stana. Naravno, cijene stanova variraju ovisno o karakteristikama svakog pojedinog stana, stoga ove cijene treba uzeti samo kao orijentaciju o trenutnom stanju kod kupnje odnosno prodaje stana u Zadru.

 

FOTO: www.freepik.com

Podijeli